Емблематичната сръбска певица Цеца Величкович празнува тази година 35 години на сцената.

Вижте интервюто на Диана Любеново с певицата:

– Здравейте. Как сте? Как върви животът Ви?

– Благодаря, всичко е супер. Изпращам Ви поздрави от Белград. Тука е много хубаво слънчево време.

– Тази година правите 35 години на сцена. Правите ли равносметка какви бяха тези 35 години за Вас?

– Наистина празнувам 35 години кариера в музиката, в естрадата една блестяща кариера, така че мога да бъда благодарна на моята блестяща кариера, на работата, която съм свършила досега.

– За първи път стъпвате на сцената на 14, нали така? Какво бихте казали на Светлана, която е на 14 г. от позицията на успяла изпълнителка?

– Много пъти това разказвам , но аз почнах като дете, като момиченце и всичко друго публиката знае как се е развила моята кариера. Имам много хитове, много прекрасни концерти, така че това е в общи черти. Останалото публиката, която следи кариерата ми, знае много добре.

– Ама какво бихте ѝ казали на Светлана? Давай не се предавай, всичко ще бъде наред?

– Вижда се, нима не е очевидно какво съм казвала на тази малка Светлана, за да имам такава кариера.

– Кога разбрахте, че вече сте успяла? Имате ли случка, с която вече знаехте, че хората са влюбени във Вас, във Вашата музика?

– Разбира се, че има такава случка, когато направих самостоятелен концерт. При мен беше през 93-та година в Белград и след това следваха успехите, a за кариерата на един певец най-важното е да има песни, които публиката ще обикне и ще запее.

– Спомняте ли си случка, в която някой ви спря на улицата, за да Ви поднесе радост и да Ви каже колко много Ви обича?

– Още от дете бях любимка на нацията, така че това с годините става по-силно. Често ми се случва да идват хора до мен и да ми кажат нещо хубаво, че обожават песните ми, че хора са се запознавали на мои концерти, оженили са се вече, имат деца. Че са преболедували любов с моите песни, че са превъзмогнали болката пак с моите песни. Така че за мене това е велика чест.

– Направихте кариера благодарение и на баладите, които изпяхте. Повече тъжните моменти ли бяха в живота Ви или повече радостите?

– Животът се състои от различни ситуации и радостни, и тъжни. Това е живот и трябва да го живеем, какъвто е такъв. Всеки ден трябва да се наслаждаваме, всеки ден си е за себе си. Ако сложа на везните тъжните и радостните моменти, мога да кажа, че повече са били радостните, но разбира се не мога да забравя и лошите моменти, в които съм получавала удари.

– Най-трудният момент кой беше? След смъртта на Вашия съпруг вие не пеете две години. Какво Ви накара да се върнете към сцената?

– Какво ме накара? Това е работата ми , трябва да работя работата си. На много хора се случват трагедии, но те не изоставят работата си, надявам се, че ме разбирате. Ние сме създадени да работим и да създаваме, а болката, която носите у себе си е завинаги.

– Успяхте ли да превъзмогнете тази болка от загубата на Вашия съпруг?

– Аз не искам да говорим за тези трудни теми, по ми е приятно да говорим за концертите, за някои по-весели неща.

– Добре тогава. Имате две прекрасни пораснали деца, които успяхте да отгледате абсолютно сама и да имате тази повече от успешна кариера 35 години на сцена. Каква майка сте?

– За това трябва да питате тях.

– Ние все пак сме съседи и Вашата дъщеря върви по вашите стъпки доста смело и успешно. Иска ли Ви съвети за сцената? Знам, че наскоро успяхте даже да стъпите на една сцена. Как съвети ѝ давате?

– Да Ви кажа нещо, Анастасия расте с мен, до мен и тези неща не са нови, няма нищо ново за нея. Вече два пъти излизаме на сцена заедно с нея. Първият път беше в Македония, а в събота бяхме във Виена. Аз празнувах 10 години от първото ми излизане във Виена на едно голямо пространство, което се нарича пирамиди, и дъщеря ми беше мой гост, така е.

– Тя пее на испански, на английски и на сръбски, разбира се. Иска ли Ви съвети професионално?

– Защо не? И аз търся от нея съвети. Когато става дума за някои песни взаимно се съветваме. Тя е млада жена, която всички модни тенденции следи. Тя следи и световните музикални тенденции. Така че от нея мога да получа качествени съвети.

– Вашият син Ви дари с внук. Имате ли време за него?

– Оо да. Аз чакам и второ внуче, чакаме скоро да се роди. Моят син завчера вечерта стана шампион по бокс за Сърбия. Републикански шампион по бокс.

– Значи сте горда майка на две успешни деца. Добре сте си свършили работата като майка. На 1 декември Ви предстои пореден концерт в София в Арена Армеец. Защо обичате толкова българската публика, защото е явно, че тя много Ви обича?

– От петнайстата си година аз излизам пред българска публика и още от началото на моята кариера българската публика много ме обича, а съответно и аз обикнах българската публика и наистина винаги се радвам, когато имам изяви в България.– Сега е моментът, ако искате да отправите послание към всички ваши почитатели в България.

– Искам да ги поканя всички на моя концерт в „Арена Армеец“ на 1 декември да си прекараме добре, да се наслаждаваме на музиката и всичко да бъде прекрасно.

– Вашите концерти винаги са били голямо събитие в България. Да очаква ли публиката някакви изненади, които сте подготвили?

– Ако сега ви ги кажа, те няма да бъдат изненади.

– Провокирайте ни! Това имах предвид.

– И всички Вас каня да дойдете на концерта и да се наслаждавате на моята музика.

– Много Ви благодаря, че се включихте в предаването „Тази събота“ в този прекрасен ден. Желая Ви здраве на Вас и на цялото Ви семейство, вдъхновение и Ви очакваме на българска земя.

– Благодаря много. И аз искам да поздравя всички вас и благодаря ви, че се включихме в този разговор. Всичко хубаво и ще се видим на 1 декември в „Арена Армеец“.

Копирано от: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/ceca-velichkovich-pred-btv-za-karierata-decata-i-koncerta-v-balgarija.html